top of page

Ens ajuden a ser feliços les xarxes socials?Les xarxes socials poden ajudar-te a que la vida sigui més còmoda i fins i tot a que siguis una mica més feliç. Sempre que no siguis tu qui depèn d'aquest mitjà de comunicació, sinó al revés. Serà una de les formes més eficaces per no patir una dependència desmesurada o fins i tot un esgotament emocional per excés de tasques. El primer dels objectius perquè aconsegueixis unes relacions realment satisfactòries amb les xarxes socials consistirà a tenir clar amb quina finalitat les faràs servir, sobre quines activitats les desenvoluparàs o el grau d'implicació en les mateixes. Un cop tinguis clares les respostes et serà més senzill mantenir unes excel·lents relacions amb les xarxes.

Sota aquest plantejament general, una de les claus per aconseguir una vida satisfactòria es basa en buscar l'equilibri necessari entre la desconnexió i la hiperconnexió. És una de les claus a la qual al·ludeixen nombrosos estudis de psicòlegs i experts en comunicació per obtenir el major profit d'aquestes relacions. Perquè el seu ús descontrolat pot generar ansietat i baix rendiment laboral, tal com posen de manifest diferents psicòlegs. Per contra, un ús adequat pot propiciar l'accés a informacions que no pots obtenir a través d'altres canals, com la compartida per molts personatges populars, acudir a actes socials, participar en conferències o fins i tot per obtenir un lloc de treball.


La clau, segons els experts en comunicació, resideix a buscar l'equilibri necessari. No solament per controlar les actuacions, sinó per ser més responsable en les mateixes. Perquè d'aquesta manera, estiguis en millors condicions per dedicar-te a la teva família o altres activitats socials. Perquè és molt important que consideris que les xarxes socials milloraran la teva vida, però encara més, que hi ha vida més enllà d'elles, com apunten diferents estudis sobre la seva implantació en la societat.


Llegir la notícia: Felicitat: ¿connexió o desconnexió a les xarxes socials? de www.lasaludesmas.comPublicacions recents
Arxiu