top of page

Factors que poden originar intoleràncies alimentàriesLa intolerància alimentària és un problema seriós que es pot desenvolupar en l’organisme i que no et permet consumir certs aliments, ja que generen efectes molt negatius sobre el teu estat de salut.

Alguns d'ells poden ser maldecaps o estómac, diarrea, erupcions cutànies o fins i tot la inflamació en algunes articulacions. Un dels exemples més notables d'aquesta incidència orgànica està representat per un cas molt habitual entre els consumidors: la intolerància a la lactosa. Genera la intolerància en tots els productes derivats de la llet: formatges, mantega, nata, etc.

També té certa rellevància la intolerància al gluten que incideix en l'aparició de trastorns en l'intestí, com a conseqüència de la reacció en el consum d'aquesta proteïna que es troba en el blat i els cereals.

Ara bé, no convé que confonguis el que és la intolerància alimentària amb les al·lèrgies. Ja que aquestes últimes poden aguditzar els símptomes que presenten en el seu procés. Tenint aquesta diferència, serà el moment per conèixer quins són els factors que poden desencadenar la intolerància en el teu organisme.

Com podràs comprovar a continuació, no hi ha un motiu, com algunes persones creuen, sinó que el seu origen pot deure's a diferents causes i de tota naturalesa. Des dels purament orgànics al rebuig de certes substàncies en els aliments. O fins i tot ambientals en alguns casos menys freqüents.

Factors de la seva aparició

Genètics: des del naixement hi ha alguns organismes que no toleren la ingesta de certs aliments o substàncies. A aquestes edats poden ser temporals o per contra perpetuar-se en el temps. És en aquesta situació on hauràs d'actuar amb major precaució amb els productes que no es toleren. Una anàlisi de sang t'ajudarà a detectar aquest problema molt ràpidament.

Consum d'additius: aquestes substàncies que estan presents en els menjars poden ocasionar un desajustament orgànic que et portarà al seu complet rebuig. Els conservants, colorants o antioxidants seran algunes d'elles.

Compostos tòxics: és una de les causes més comunes perquè presentis aquesta incidència. Pot deure's a partícules mediambientals, tals com els productes químics, pesticides o herbicides entre les més importants. Però també a través dels productes que tens més a mà com els de perfumeria i cosmètica.

Mala nutrició: la falta de vitamines i minerals pot constituir-se en un altre factor de risc. Com a conseqüència dels problemes per neutralitzar l'excés de xenobiòtics. Són les substàncies alienes a les quals procedeixen del metabolisme de l'organisme.

Immaduresa digestiva: finalment, existeixen certes deficiències en l'aparell gastrointestinal que provoquen una reacció adversa davant les proteïnes de naturalesa animal. En general relacionada amb la carn de boví.

És important saber diferenciar i actuar en conseqüència.


Publicacions recents
Arxiu