Com ser més actiu en el teu dia a diaEl sedentarisme és font de moltes malalties. Si fóssim més actius, problemes com l'obesitat i totes les patologies relacionades amb ella estarien molt menys esteses en la nostra societat. A priori, pot resultar-nos difícil creure que ser més actiu pugui ser una tasca a l'abast de la nostra mà. Però sí que ho és. Tots podem ser més actius en el nostre dia a dia sense grans esforços. Solament necessitem una mica de força de voluntat per fer les primeres passes i anar adquirint els nous hàbits saludables. Amb una mica de pràctica, seran part de la teva rutina i ho agrairàs.


Maneres de ser més actius sense massa esforç


Ser actiu no solament té efectes per a la salut física, sinó que també et proporciona molts beneficis per a la salut emocional. I és que mantenir-nos actius, a més de cuidar la nostra salut, ens omple d'energia. És com si fóssim un ninot al qual cal donar corda. Mentre ens mantenim actius, estem donant-nos corda i, d'aquesta forma, ens sentirem amb més ganes de fer coses. Val la pena intentar-ho. No és qüestió de fer 2 hores de gimnàs diari, ja que hi ha altres formes més senzilles i summament agradables i divertides per mantenir-nos actius.


1. Ballar: ens permet deixar anar tensions, allibera endorfines i ens fa sentir més feliços. Ballar Zumba, per exemple, és una activitat que està molt de moda.


2. Caminar: reflexiona sobre els beneficis d'anar caminant en comptes d'agafar el cotxe o el transport públic. A banda d’estalviar gasolina o el bitllet del viatge, pots marcar el teu propi ritme, perds calories, enforteixes la teva musculatura, mous l'esquelet i a sobre pots parar en els teus aparadors favorits.


3. Puja i baixa les escales: les escales habitualment fan por! No hi ha raó per a això. És un bon exercici per millorar a poc a poc la nostra resistència i afrontar reptes majors.

4. Ves al gimnàs: Si cerques alguna cosa una mica més exigent, no permetis que la falta de temps sigui una excusa per no exercitar-te. Opta per aquells exercicis que enforteixin músculs sense exigir massa temps. Apropa't a un gimnàs o consulta amb un entrenador personal quines rutines adaptades a les teves condicions pots fer. I no et conformis amb el comú. Sovint abandonem els bons hàbits perquè no sabem fer-los divertits. Existeixen molts esports i tipus d'exercicis per practicar. L'oferta és infinita, encara que no ho és tant el seu coneixement. Explora, prova i queda't amb el qual més t'agradi. O encara millor… varia. El secret consisteix a no caure mai en l'avorriment.

5. Descansa: Una altra norma bàsica per ser més actius: descansar bé. Per mantenir un ritme alt d'activitat, és necessari descansar cos i ment. No es tracta d'estar en el llit fins a les 12 del migdia, sinó de no sobrecarregar l'organisme. Has de tenir també bones rutines de descans.


Com pots veure, costa molt poc aconseguir el nivell d'activitat que necessites.Publicacions recents