top of page

Com ser més actiu en el teu dia a diaEl sedentarisme és font de moltes malalties. Si fóssim més actius, problemes com l'obesitat i totes les patologies relacionades amb ella estarien molt menys esteses en la nostra societat. A priori, pot resultar-nos difícil creure que ser més actiu pugui ser una tasca a l'abast de la nostra mà. Però sí que ho és. Tots podem ser més actius en el nostre dia a dia sense grans esforços. Solament necessitem una mica de força de voluntat per fer les primeres passes i anar adquirint els nous hàbits saludables. Amb una mica de pràctica, seran part de la teva rutina i ho agrairàs.


Maneres de ser més actius sense massa esforç


Ser actiu no solament té efectes per a la salut física, sinó que també et proporciona molts beneficis per a la salut emocional. I és que mantenir-nos actius, a més de cuidar la nostra salut, ens omple d'energia. És com si fóssim un ninot al qual cal donar corda. Mentre ens mantenim actius, estem donant-nos corda i, d'aquesta forma, ens sentirem amb més ganes de fer coses. Val la pena intentar-ho. No és qüestió de fer 2 hores de gimnàs diari, ja que hi ha altres formes més senzilles i summament agradables i divertides per mantenir-nos actius.


1. Ballar: ens permet deixar anar tensions, allibera endorfines i ens fa sentir més feliços. Ballar Zumba, per exemple, és una activitat que està molt de moda.


2. Caminar: reflexiona sobre els beneficis d'anar caminant en comptes d'agafar el cotxe o el transport públic. A banda d’estalviar gasolina o el bitllet del viatge, pots marcar el teu propi ritme, perds calories, enforteixes la teva musculatura, mous l'esquelet i a sobre pots parar en els teus aparadors favorits.


3. Puja i baixa les escales: les escales habitualment fan por! No hi ha raó per a això. És un bon exercici per millorar a poc a poc la nostra resistència i afrontar reptes majors.

4. Ves al gimnàs: Si cerques alguna cosa una mica més exigent, no permetis que la falta de temps sigui una excusa per no exercitar-te. Opta per aquells exercicis que enforteixin músculs sense exigir massa temps. Apropa't a un gimnàs o consulta amb un entrenador personal quines rutines adaptades a les teves condicions pots fer. I no et conformis amb el comú. Sovint abandonem els bons hàbits perquè no sabem fer-los divertits. Existeixen molts esports i tipus d'exercicis per practicar. L'oferta és infinita, encara que no ho és tant el seu coneixement. Explora, prova i queda't amb el qual més t'agradi. O encara millor… varia. El secret consisteix a no caure mai en l'avorriment.

5. Descansa: Una altra norma bàsica per ser més actius: descansar bé. Per mantenir un ritme alt d'activitat, és necessari descansar cos i ment. No es tracta d'estar en el llit fins a les 12 del migdia, sinó de no sobrecarregar l'organisme. Has de tenir també bones rutines de descans.


Com pots veure, costa molt poc aconseguir el nivell d'activitat que necessites.Publicacions recents
Arxiu