top of page

Consells per dormir bé a l'estiuSegons els experts, la temperatura ideal per agafar el son i aconseguir un bon descans se situa entre els 18 i els 22 ºC i amb una humitat en l'ambient entre el 50 i el 70 %. Aquesta tasca és més difícil en els mesos d'estiu, quan les temperatures nocturnes arriben a superar els 25 ºC, la qual cosa es coneix com a nit tropical.


Les conseqüències d'un mal descans les paguem durant el dia arrossegant cansament, sent menys productius i mostrant-nos més apàtics i irritables. Hi ha alguns trucs i canvis de rutines que ens facilitaran un son reparador.


Per començar, hem de saber com preparar l'espai:


Ventila l'habitació abans de dormir. És important que renovem l'aire del dormitori, obrint les finestres una estona abans d'anar a dormir. Un ventilador pot ajudar-nos també a tenir una habitació una mica més ‘fresca’.


Utilitza llençols de teixits naturals. Els llençols de cotó són més frescs i contribueixen al fet que la teva pell transpiri millor.


També cal parar esment als nostres hàbits i rutines:


Sopa lleuger. Ficar-se al llit mentre fas la digestió no és la millor opció, ja que durant aquest procés el cos augmenta la temperatura per poder treballar. Es recomanen els sopars lleugers com a sopes fredes, amanides o verdures, i evitar especialment làctics, carns vermelles i aliments amb alt contingut en greixos. La quantitat també és important, no omplis massa el teu plat!


Hidrata't, però evita les begudes excitants i amb alcohol. Les altes temperatures requereixen una correcta hidratació al llarg del dia, per la qual cosa és de vital importància que beguis aigua suficient. En les hores prèvies a anar a dormir, és preferible evitar les begudes excitants i alcohòliques, ja que estimulen l'organisme i impedeixen un correcte descans.


Redueix la migdiada. Els especialistes recomanen que la migdiada no superi la mitja hora, temps suficient perquè el cos descansi i recuperi energia per seguir amb la seva activitat. Encara que en els dies de més calor ens costi limitar aquest temps, és important fer-ho.


Canvia l'horari dels teus entrenaments. És possible que pensis que fent exercici a la tarda, arribis més cansat a l'hora de dormir i puguis agafar el son més fàcilment. Gens més lluny de la realitat. L'exercici físic augmenta la temperatura corporal i activa el cos, de manera que és millor que durant els mesos d'estiu canviïs la teva rutina i facis exercici als matins.


Un bany relaxant o una dutxa abans de ficar-se al llit. Si abans de ficar-te al llit gaudeixes d'una dutxa amb l'aigua no gaire calenta, aconseguiràs rebaixar la teva temperatura corporal i anar-te a dormir amb una sensació de temperatura més fresca.

No podem evitar que faci calor en aquesta època de l'any, però sí que esperem que aquests consells t'ajudin a suportar-la millor!


Coneixes altres consells que ens ajudin a dormir millor durant les caloroses nits d'estiu?

Publicacions recents
Arxiu
bottom of page