top of page

Gaudeix de l'estiu de forma saludableJa tenim aquí l'estiu i amb ell tantes coses que desitgem fer durant tot l'any: llargs viatges, petites escapades, capbussades i banys de sol a la platja o la piscina, merescuts descansos en els quals no fer res…


Amb l'adéu al fred hem donat la benvinguda a les temperatures més altes i tendim a deixar-nos portar per gaudir de l'estiu. Gens més recomanable que relaxar-se i descansar, però convé tenir en compte alguns consells per cuidar-se i que el període estival resulti un èxit per a la nostra ment i el nostre cos.


- Enfront de les altes temperatures, no està de més recordar que una exposició massa llarga pot no ser el més adequat per a la salut, fins i tot molt poc recomanable en ancians i nens. Controlar les hores de més calor, portar roba adequada i estar sempre ben hidratats són hàbits de gran ajuda.


- Durant les vacances solem descuidar una mica la nostra alimentació, menjant més fora de casa, i deixant de tenir en compte de vegades l'equilibri entre la ingesta de calories i nutrients i l'exercici necessari. És important mantenir una aportació adequada de fruites i verdures, així com de l'aigua necessària per sentir-nos lleugers, hidratats i gaudir de digestions lleugeres.


- Si anem a la platja o la piscina, per gaudir-ne al màxim és fonamental el coneixement de les normes del lloc en qüestió, la vigilància dels menors i la correcta protecció solar de la nostra pell. Convé aplicar la crema adequada al nostre to de pell, amb una primera aplicació mitja hora abans de l'exposició al sol i posteriorment cada dues hores o en sortir de l'aigua, evitant les hores centrals del dia.


- Segons la destinació del nostre viatge existeix la possibilitat que calgui vacunar-se amb anterioritat; si això és així, caldrà anar un parell de mesos abans al Centre de Vacunació Internacional més proper. D'aquesta manera, podrem gaudir de tot el que ens espera.


- Si realitzem un trajecte llarg, ens ajudarà molt amb el jet-lag, adoptar les mesures de son que “corresponguin” segons l'horari en el lloc de destinació, en lloc de continuar amb el nostre cicle de son. Mantenir durant l'estada un patró de son regular és fonamental.


- Si vas a fer turisme, sigui una petita escapada o un gran viatge, a part de portar roba adequada, para esment al teu calçat perquè caminaràs i els teus peus també volen anar còmodes. Un calçat confortable i adequat al trajecte a realitzar (urbà o rural, adaptat a les temperatures i condicions meteorològiques) és bàsic per al teu benestar.


Com veus, tenint en compte solament unes mesures saludables, pots gaudir de l'estiu amb total tranquil·litat i de la millor manera.

Publicacions recents
Arxiu