top of page

Les multes més habituals de l'estiu


Quantes vegades agafes el cotxe a l'estiu? Les vacances, el sol i el bon temps fan que tots passem moltes hores al volant per gaudir del relax que ens mereixem i, a més, que conduïm de manera tranquil·la i sense parar atenció a certs detalls. El resultat? Sancions inesperades en la majoria de les ocasions. T'expliquem quins són les més habituals i de sobres conegudes per tothom:


- L'excés de velocitat és un dels motius més habituals de multa a l'estiu, o potser durant tot l'any. Encara que pot implicar una multa de fins a 600 euros i la retirada de punts del carnet, gairebé un 40% dels conductors són sancionats per això.


- Conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues, o utilitzant el telèfon mòbil, són altres de les causes més freqüents de sanció.


Hi ha altres, però, que desconeixem o no tenim massa en compte i que ens poden sorprendre:


- Conduir amb xancletes o sense samarreta per anar còmodes i alleujar una mica la insuportable calor, fa que aquesta sigui una situació molt habitual durant els desplaçaments a l'estiu, cosa que pot ser causa de sanció.


- La falta de manteniment del cotxe també és un dels motius de multa més freqüents. Això inclou portar llums foses o pneumàtics desgastats, per posar dos exemples.


- Circular traient el colze o braç per la finestra. Aquest altre gest molt habitual també a l'estiu, sobretot si no tenim aire condicionat, ens pot suposar una multa de fins a 80 €.


- Pentinar-se, maquillar-se o menjar. En moltes ocasions no tenim temps de tenir-ho tot a punt abans de sortir, així que decidim aprofitar per fer segons quines coses durant el trajecte o en aturades quan trobem els habituals embussos... això pot suposar una multa de fins a 200 € i 2 punts del carnet.


L'estiu és l'època perfecta per viatjar i relaxar-te. Condueix amb precaució per evitar multes i, sobretot, per tenir totes les garanties possibles de seguretat per a tu i els teus.


Podeu veure la informació més extensa en aquest article.

Publicacions recents
Arxiu