top of page

Exercicis visuals que pots practicar diàriament


Els rajos UV, l'excés d'exposició als dispositius electrònics i altres factors, causen el deteriorament accelerat dels nostres ulls. Els exercicis que t'expliquem en aquest article t'ajudaran a prevenir trastorns de refracció, cansament i visió borrosa. Troba un moment al dia per practicar almenys un d'ells en el treball, a casa o al transport públic. Els teus ulls t'ho agrairan! Relaxació. L’estrès afebleix qualsevol defensa, externa o interna. Deixa de mirar la pantalla de l'ordinador o el que estiguis fent. Tanca els ulls. Inspira i espira profundament, omplint i buidant totalment els teus pulmons d'aire i pren consciència dels teus ulls i parpelles. Després, sense deixar de concentrar-te, tapa't un dels ulls amb el palmell de la mà sense fer pressió sobre la parpella i posa els dits de l'altra mà sobre el palmell. Fes un exercici de respiració profunda durant uns 5 minuts. Fes gimnàstica ocular. Abans de passar a la gimnàstica, fes-te un massatge lleuger amb els dits als globus oculars, això millorarà la teva circulació. Després obre'ls i mira a dalt i a baix, després d'esquerra a dreta. Repeteix aquest exercici unes quatre o cinc vegades. Aguditza l'atenció. També anomenat exercici d'adaptabilitat, aquest exercici t'ajudarà, una vegada relaxat i exercitat, a millorar l'enfocament i la concentració de la vista. Fes una marca d'uns cinc mil·límetres de diàmetre en un vidre, a l'alçada dels ulls. Situa't a uns quaranta centímetres del mateix i busca un objecte llunyà. Mira fixament la marca en el cristall i després fixa't en l'objecte llunyà. Repeteix l'operació sis vegades. Finalment et recomanem realitzar rotacions amb el coll cap a tots dos costats, amb la finalitat d'alleujar la tensió dels músculs facials. Sigues constant amb tots els moviments i comprova que són bastant bons per a la salut dels teus ulls.

Publicacions recents
Arxiu
bottom of page