Please reload

Publicacions recents

Exercicis visuals que pots practicar diàriament

07/03/2016

 

Els rajos UV, l'excés d'exposició als dispositius electrònics i altres factors, causen el deteriorament accelerat dels nostres ulls. Els exercicis que t'expliquem en aquest article t'ajudaran a prevenir trastorns de refracció, cansament i visió borrosa. Troba un moment al dia per practicar almenys un d'ells en el treball, a casa o al transport públic. Els teus ulls t'ho agrairan!

Relaxació. L’estrès afebleix qualsevol defensa, externa o interna. Deixa de mirar la pantalla de l'ordinador o el que estiguis fent. Tanca els ulls. Inspira i espira profundament, omplint i buidant totalment els teus pulmons d'aire i pren consciència dels teus ulls i parpelles.

Després, sense deixar de concentrar-te, tapa't un dels ulls amb el palmell de la mà sense fer pressió sobre la parpella i posa els dits de l'altra mà sobre el palmell. Fes un exercici de respiració profunda durant uns 5 minuts.

Fes gimnàstica ocular. Abans de passar a la gimnàstica, fes-te un massatge lleuger amb els dits als globus oculars, això millorarà la teva circulació. Després obre'ls i mira a dalt i a baix, després d'esquerra a dreta. Repeteix aquest exercici unes quatre o cinc vegades.

Aguditza l'atenció. També anomenat exercici d'adaptabilitat, aquest exercici t'ajudarà, una vegada relaxat i exercitat, a millorar l'enfocament i la concentració de la vista.

Fes una marca d'uns cinc mil·límetres de diàmetre en un vidre, a l'alçada dels ulls. Situa't a uns quaranta centímetres del mateix i busca un objecte llunyà. Mira fixament la marca en el cristall i després fixa't en l'objecte llunyà. Repeteix l'operació sis vegades.

Finalment et recomanem realitzar rotacions amb el coll cap a tots dos costats, amb la finalitat d'alleujar la tensió dels músculs facials.

Sigues constant amb tots els moviments i comprova que són bastant bons per a la salut dels teus ulls.

Please reload

Please reload

Arxiu
Logo IM2 Grup
Facebook MB Centre Mèdic Manresa

MB Prevent Centre Mèdic - Ctra. de Cardona, 56-60, Manresa - Tel. 93 872 64 64 - revisions@mbprevent.com

LogoInstagramAzulCorp.png