top of page

La importància del descans i la reflexió per aprendreDe nens ens solien dir al col·legi que dediquéssim el dia anterior a un examen al descans i repàs, i alhora, ens desaconsellaven deixar-ho tot per a última hora. Aquesta recomanació tenia molt sentit. No en va, la seva utilitat ens l’ha confirmat un estudi científic publicat en la revista Proceedings of the National Academy of Sciences. Aquest estudi, dut a terme per un equip de recerca de la universitat nord-americana d'Austin a Texas, demostra que el descans posterior a les tasques d'aprenentatge no solament contribueix a preservar els teus vells records, sinó també els relacionats amb els teus últims exercicis d'aprenentatge. Per tant, aquest descans, emprat en la reflexió sobre el que hem estudiat, serveix per reforçar els últims records i suposa la base de l'aprenentatge futur. Alison Preston, coautora de l’estudi (en la que s'havien de memoritzar sèries de parells de fotos), considera que els nous continguts s'aprenen amb més facilitat que coneixements que ja havies estudiat anteriorment. És com si s'inserissin en aquest "motlle". Finalment, ens plantegem la possibilitat que aquest descobriment porti al fet que la reflexió i el "jugar amb els records" durant el descans s'integri en tècniques d'estudi innovadores. Una nova pràctica a considerar i aplicar per pedagogs i professionals de l'ensenyament.

Publicacions recents
Arxiu
bottom of page