top of page

Claus per mantenir-te en forma en el treballÉs fàcil que la vida d'oficina ens arrossegui al sedentarisme. Al cap i a la fi, passar de vuit a deu hores asseguts en una cadira no és pel que el nostre cos va ser dissenyat. Però no desesperis, aquí tens algunes claus que t'ajudaran a mantenir-te en forma en el teu dia a dia:


Fes un bon esmorzar


Un bon esmorzar, a més de fer-te perdre la gana durant bona part del matí, t'ajudarà a reafirmar-te cada dia en el teu propòsit de cuidar-te. Assegura't d'incloure hidrats d'absorció lenta, proteïnes i fruita, perquè sigui complet i t'aporti tota l'energia que necessites.


En moltes ocasions, la manca de temps no ens permet preparar un esmorzar com cal o potser, si és molt d'hora, no tinguem suficient gana. En aquests casos pots fer un suc de fruita natural abans de sortir de casa i emportar-te a la feina un entrepà fet amb pa integral o de cereals i una peça de fruita, per exemple.


Camina


Fes tot el possible per caminar més. Baixa't una parada abans de l'autobús i camina fins al treball o aparca el cotxe una mica més lluny que de costum. Si ets dels que arriben tots els matins amb el temps just a l'oficina, aprofita la volta a casa per donar un llarg passeig. A més de servir-te com a exercici, t'ajudarà a desconnectar del treball.


El tupper, el teu aliat


Inverteix temps a preparar menjar sa. No es tracta d'estar eternament a dieta, però preparar el teu propi menjar farà que siguis més conscient del que menges. Si no pots emportar-te cada dia menjar de casa, intenta tenir sempre aperitius saludables a mà. Evitaràs les perilloses excursions a la màquina expenedora, a mig matí o mitja tarda.


Estira


Realitza exercicis senzills d'estiraments, a meitat de la jornada. Centra't en coll, espatlles, esquena, braços i cames.


Preveu l'estrès


L'estrès, encara que de vegades no ens adonem, també afecta l'estat físic i pot produir lesions múscul-esquelètiques i altres problemes que poden afectar l'aparell digestiu o fins i tot el cor. Per aquests problemes, existeixen diverses tècniques i actituds davant l'estrès que ens suggereix la Vanessa Guirado, del departament tècnic de prevenció de riscos laborals de MB Prevent.


Busca excuses per moure't més


Vés a parlar cara a cara amb un company en lloc d'enviar-li un e-mail; vés al servei de la planta de dalt, en lloc del de la teva; fes una passejada havent dinat…


Tot val com a unió entre treball i exercici!


Publicacions recents
Arxiu