top of page

Aliments per un bronzejat saludable

L'estiu és l'època en la que se sol lluir la pell més bronzejada.

Per qüestions de salut i estètica, convé tenir en compte una sèrie de consells d'alimentació per posar-se moreno, i al mateix temps, estar protegit dels efectes nocius del sol.

No en va, els bronzejadors també estan compostos d'alguns aliments que ajuden a que la pell agafi un to més fosc. Una hidratació suficient, d'altra banda, també resulta essencial per protegir la pell a l'estiu. Per tant, has de saber que pots encaminar la teva dieta amb l'objectiu de posar-te moreno.

En primer lloc, pots començar el dia amb un got de llet de soja. La soja conté l'aminoàcid tirosina, el qual estimula la creació de la melanina, el pigment que dóna coloració a la pell. Aquest àpat pot complementar-se amb unes clares d'ou, que també són riques en aquest aminoàcid que t'ajudarà a protegir-te contra els rajos ultraviolats.

A tots ens agrada la fruita seca com a aperitiu. Has de saber que les ametlles contenen riboflavina, una altra font de producció de melanina. La teva pell adquirirà, gràcies a ella, un bronzejat molt natural. Això sí, no has de passar-te amb les ametlles, ja que tenen una elevada quantitat de calories.

Menys calories tenen els peixos blaus (salmó, verat, truita...). Contenen vitamina B2, la qual també afavoreix el bronzejat.

I finalment, pots optar per les verdures i fruites que tenen un color ataronjat, com per exemple, l'albercoc o la pastanaga. La presència dels pigments betacarotens et proporcionarà un bronzejat natural i efecte fotoprotector. A part, la reacció dels betacarotens en l'aparell digestiu produeix vitamina A i els seus consegüents beneficis antioxidants.

En conclusió, tria una dieta propícia per lluir una pell sana i morena durant l'estiu.

Aliments-bronzejat.jpg

Publicacions recents
Arxiu